عنوان گروه خبري / مدیریت ریسک .
اقتصاد مالی بیمه
اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه

نگارندگان: رالف اس. جی. کویجن[1]، موتوهیرو یوگو[2]

انتشارات: انتشارات دانشگاه پریسنتون (ویرایش اول، آوریل 2023)

زبان اثر: انگلیسی

تعداد صفحات: 208 صفحه

شابک: 9780691193267

نقش سنتی بیمه، ارائه پوشش برای ریسک‌های خاص از طریق محصولاتی همچون مستمری عمر[3]، بیمه عمر و بیمه سلامت بوده است. با افول طرح‌های خصوصی مزیت معین[4] و طرح‌های دولتی مستمری بازنشستگی[5] در سرتاسر جهان، بیمه‌گران به طور فزاینده‌ای بر نقش پوشش بیمه‌ای ریسک بازار از طریق ضمانت‌های کمینه بازده سرمایه[6] تأکید دارند. همچنین، بیمه‌گران از ابزارهای پیچیده مدیریت سرمایه[7] مانند مشتقات[8]، بیمه اتکائی بدون‌ترازنامه[9] و وام‌دهی برمبنای‌ اوراق بهادار[10] بهره‌مند می‌شوند. کتاب اقتصاد مالی بیمه، چارچوبی منسجم برای مطالعه اثر اصطکاک‌های مالی و مقرراتی و رقابت ناقص بر تمامی تصمیم‌های بیمه‌گران ارائه می‌نماید. این کتاب تمامی وجوه بخش بیمه مدرن را پوشش می‌دهد و مطالعه‌کنندگان را نسبت به پیچیدگی‌ها آن از طریق واقعیت‌های تجربی، جزئیات نهادی و مدل‌سازی عددی[11] راهنمایی می‌نماید. ویژگی‌های خاص این کتاب عبارتند از:

·  کتاب درسی مرجع و جامع و بروز برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشته‌های اقتصاد، مالی و بیمه است.

· طیف وسیعی از موضوعات از جمله قیمت‌گذاری بیمه، طراحی قرارداد[12]، بیمه اتکائی، انتخاب پرتفو و مدیریت ریسک را پوشش می‌دهد.

· مسیرهای جدید امیدبخشی را برای پژوهش‌های آتی ارائه می‌نماید.

· می‌توان آن را در دوره‌های درسی با موضوعات قیمت‌گذاری دارایی[13]، مالی شرکتی[14]، سازمان صنعتی[15] و اقتصاد عمومی[16] تدریس نمود.

· برای سیاست‌گذارانی که درپی فهمی تجربی و نهادی از بخش بیمه هستند، منبعی ارزشمند است.

رالف اس. جی. کویجن، استادتمام برجسته مالی دانشگاه شیکاگو[17] و موتوهیرو یوگو، استادتمام اقتصاد در دانشگاه پرینستون[18] هستند.

[1] Ralph S.J. Koijen

[2] Motohiro Yogo