عنوان گروه خبري / تکافل، مالی و اقتصاد اسلامی .
  • ساعت : ۰۸:۱۴
مالی اجتماعی اسلامی: قانون و فرایند آن در مالزی
اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه

نگارندگان: شرین کانهیباوا[1]، عایشه مونیزا[2]، مریم بنت خالد[3]، زکریا مصطفی[4]، ثانگ مینگ سن[5]

انتشارات: اشپرینگر (ویرایش اول؛ 24 مارس، 202۴)

زبان اثر: انگلیسی

تعداد صفحات: 186 صفحه

شابک: 9789819714094

کتاب حاضر، به اهمیت فزاینده مالی اجتماعی اسلامی به عنوان رویکردی جایگزین و پایدار برای تأمین مالی در جهان، می‌پردازد. با تمرکز بر کشور مالزی، به عنوان راهبر جهانی در مالی و بانکداری اسلامی، موضوعات مورد بررسی، کمبود پژوهش موجود را از طریق ارائه پوششی جامع از چارچوب حقوقی مربوط به مالی اجتماعی اسلامی، جبران می‌نماید. کتاب با لحاظ دانشجویان، پژوهش‌گران و سیاست‌گذاران، به عنوان مخاطبین خود، به کاوش در اصول و قابلیت‌های منحصربه‌فرد مالی اجتماعی اسلامی می‌پردازد که هدف از آن، دستیابی به اهداف اجتماعی در راستای رشد بازده مالی است.

با بررسی مطالعات موردی واقعی و نمونه‌های دیجیتالی، مطالعه‌کنندگان، بینش‌های ارزشمندی درباره کاربرد عملیاتی اصول مالی اجتماعی اسلامی کسب می‌کنند. هر فصل شامل پرسش‌هایی خودآموز است که به دانش‌پژوهان اجازه می‌دهد تا فهم خود را بسنجند و دانش خود را استحکام بخشند. این کتاب به عنوان منبعی ارزنده برای دانشگاهیان، پژوهش‌گران و فعالانی است که در پی کاوش و اجرای اصول مالی اجتماعی اسلامی هستند. با پوشش جامع و بینش‌هایی عملی، کتاب، نقش مهمی در ترویج فهم و اتخاذ مالی اجتماعی اسلامی در راستای توسعه پایدار، بازی می‌کند.

کتاب حاضر دارای هشت فصل به شرح ذیل است: ۱. مالی اجتماعی اسلامی از منظر قرآن و سنت؛ ۲. چارچوب حقوقی صدقه، زکات و قرض‌الحسنه؛ ۳. چارچوب حقوقی وقف؛ ۴. درس‌هایی از چارچوب‌های زکات و وقف در اندونزی و سنگاپور و کاربرد آن در مالزی؛ ۵. مالی خرد اسلامی؛ ۶. صکوک اجتماعی[6]؛ ۷. تکافل اجتماعی[7]؛ ۸. چالش‌ها و مباحث نوین مالی اجتماعی اسلامی.

نگارندگان این کتاب، شرین کانهیباوا، استاد ارشد دانشکده حقوق دانشگاه مالای مالزی، عایشه مونیزا، استاد و رئیس اداره دانشجویی و بین‌المللی‌سازی دانشگاه اینسیف، مریم خالد، استاد ارشد دانشکده حقوق دانشگاه مالای مالزی، زکریا مصطفی، پژوهش‌گر و ثانگ مینگ سن، دانشجوی این دانشگاه می‌باشند.

[1] Sherin Kunhibava

[2] Aishath Muneeza