عنوان گروه خبري / تکافل، مالی و اقتصاد اسلامی .
  • ساعت : ۰۸:۵۷
  • تعداد بازدید : 60
مالی اسلامی و توسعه پایدار، تعادلی بین معنویت، ارزش‌ها و سود
اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه

ویراستاران: خالق احمد[1] و داتوک عبدالعزیز برگوت[2]

انتشارات: راتلج (ویرایش اول، ۵ مارس 202۵)

زبان اثر: انگلیسی         

تعداد صفحات: 264 صفحه

شابک: 9781032803821

کتاب حاضر، بُعد جدیدی را در مطالعات مرتبط با پایداری آشکار می‌سازد و توسعه متوازن را از منظر ارزش‌های معنوی و فرهنگی ارائه می‌دهد. ویراستاران کتاب، نقش دین را در مباحث مربوط به اهداف توسعه پایدار (SDGs)[3] بررسی می‌کنند و دیدگاهی اسلامی برای مسائل محیط‌زیست، اجتماعی و حکمرانی (ESG)[4] ارائه می‌نمایند.

این کتاب با به کارگیری رویکردی چندبُعدی به توسعه اجتماعی- اقتصادی، تبیین می‌کند که اسلام، چشم‌انداز و چارچوبی منحصربه‌فردی برای توسعه پایدار ارائه می‌دهد که کل نگر است و ریشه در معنویت، اخلاق و اصول اخلاقی دارد. برای مثال، کتاب تشریح می‌کند که چگونه اسلام بر رشد استعدادهای انسانی تأکید دارد (هدف توسعه پایدار ۳ و ۴)، که یک عنصر کلیدی در تسریع رشد اقتصادی-اجتماعی است (هدف توسعه پایدار 8). همچنین، طیف گسترده‌ای از ابزارهای مالی اجتماعی مانند زکات و وقف را ارائه می‌دهد که می‌تواند برای رسیدگی به اهداف توسعه پایدار 1 (فقر)، 2 (گرسنگی)، 5 (برابری جنسیتی) و 10 (کاهش نابرابری) استفاده شود. مالی اسلامی چند ابزار برای تأمین مالی بلندمدت مانند صکوک ارائه می‌دهد که می‌تواند به طرز ماهرانه‌ای برای ایجاد زیرساخت‌های پایدار (هدف توسعه پایدار 9) بهره‌برداری شود. همچنین، این مطالعه برخی از اصول اسلامی نشأت گرفته از قرآن کریم را که می‌تواند به طور مثبت به اهداف توسعه پایدار کمک کند، بررسی می‌نماید.

دانشجویان، دانش‌پژوهان و پژوهشگران در زمینه‌های اقتصاد و مالی اسلامی، توسعه پایدار و مسائل اجتماعی-اقتصادی و زیست محیطی، این کتاب را منبع ارزشمندی خواهند یافت.

کتاب دارای سه بخش و ۱۴ فصل به شرح ذیل است:

بخش 1. ارزش‌های پایداری و معنویت؛ 1. مقدمه، 2. مقاصد برای بازنگری آموزش عالی اسلامی برای پایداری و توسعه اقتصادی-اجتماعی، 3. دیدگاه اسلامی نسبت به معنویت و پایداری: برخی تأملات شخصی (ICبخش 2. معنویت و زیست‌بوم‌های کلی؛ 5. مبانی اخلاقی معاملات پولی در اقتصاد اسلامی: ترویج برابری، عدالت و توسعه پایدار، 6. اسلامی‌سازی اقتصاد - تحلیلی از پیوند بین اقتصاد اسلامی، پایداری و نظام مالی اسلامی، 7. مسیرهای رفاه: ارتباط بین ایمان و پایداری در رفتار مصرف‌کننده معاصر، 8. مالی اخلاقی و پایداری: ادغام اصول اسلامی، 9. مالی اجتماعی اسلامی به عنوان یک شتاب‌دهنده برای پایداری اجتماعی-اقتصادی: نقش فناوری مالی، 10. انسانیت‌بخشی به حاکمیت و مدیریت با معنویت، بخش 3. حاکمیت مالی پایدار و کاربرد - مطالعات موردی؛ 11. شمول مالی در میان طبقه محروم هند: دیدگاه‌های تاریخی، 12. پایداری از طریق رهبری هدفمند - مطالعه موردی می‌بانک[5]، ۱۳. امکان‌سنجی ادغام محیط‌زیست، اجتماعی و حاکمیت (ESG) به عنوان غربالی اضافی در غربال سهام شریعت، ۱۴. سخنان پایانی.

ویراستاران کتاب، خالق احمد، استاد مؤسسه بین‌المللی اندیشه و تمدن اسلامی (ISTAC)[6] در دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی (IIUM)[7] است و داتوک عبدالعزیز برگوت، استاد تمام مطالعات اسلامی و تمدن در دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی (IIUM) است.


[1] Khaliq Ahmad

[2] Datuk AbdelAziz Berghout

[3] Sustainable Development Goals

[4] Environment, Social and Governance

[5] Maybank

[6] International Institute of Islamic Thought and Civilization

[7] International Islamic University Malaysia

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0