عنوان گروه خبري / نوآوری و فن‌آوری بیمه . تکافل، مالی و اقتصاد اسلامی .
  • ساعت : ۰۸:۰۴
  • تعداد بازدید : 74
مالی اسلامی در عصر نوین؛ دیجیتال‌سازی، فناوری مالی و مالی اجتماعی
اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه

نگارنده: حسین محی‌الدین قادری[1] و ایشاق باهاتی[2]

انتشارات: راتلج (ویرایش اول، 16 آگوست 2024)

زبان اثر: انگلیسی         

تعداد صفحات: 360  صفحه

شابک: 978103243316

این کتاب، بر تحولات اخیر در فناوری مالی متمرکز است و به طور خاص، به این پرسش می‌پردازد: چگونه فناوری مالی (فین‌تک)[3] بر صنعت مالی اسلامی تأثیر می‌گذارد. چالش‌های انطباق با شریعت را بررسی می‌کند و به کاوش در فرصت‌هایی که تامین مالی بدون ربا، به ارمغان می‌آورد، می‌پردازد.

کتاب حاضر، راه‌کار‌های فناوری مالی معاصر را تشریح می‌کند و به بررسی ارتباط آن‌ها با مؤسسات مالی اسلامی می‌پردازد. وضعیت فعلی فناوری مالی اسلامی را توصیف می‌نماید و استدلال می‌کند که می‌توان خدمات مالی نوآورانه منطبق با شریعت را برای رفع کمبودها، رقابت یا تکمیل بخش مالی رایج، ارائه نمود. فناوری مالی اسلامی می‌تواند نقش تحول‌آفرینی در دسترسی بیشتر به مالی اسلامی برای طیف گسترده‌ای از مخاطبان داشته باشد و نیز می‌تواند از بخش بنگاه‌های کوچک و متوسط (SME) که به‌طور قابل‌توجهی تحت تأثیر پیامدهای همه‌گیری کوید ۱۹ قرار گرفتند، حمایت نماید.

ابتدا، این کتاب به مسائل موضوعی در حوزه مالی اسلامی، از جمله نقش آن در ریشه‌کنی فقر، ارتقای شرکت‌های کوچک و متوسط ​​و اقتصاد دیجیتال اسلامی می‌پردازد. دوم، ابزارهای منطبق با شریعت را در مالی اسلامی بررسی می‌کند. بخش پایانی کتاب، نمایه ریسک محصولات مالی اسلامی را در بر می‌گیرد و راهبردهای کاهش [ریسک] را بررسی می‌کند. این کتاب، به طور همزمان با ارائه نظریه‌ها، شیوه‌های عملی و مسائل کلیدی، ایده‌ها و دیدگاه‌های جدیدی را به جامعه بانکداری و مالی اسلامی معرفی می‌کند.

مخاطبان اصلی این کتاب، محققان و پژوهشگران اقتصاد و مالی اسلامی خواهند بود و نیز برای دست‌اندرکاران و نهادهای نظارتی مطلوب خواهد بود.

کتاب، دارای ۱۰ فصل به شرح ذیل است:

1. مسائل اقتصاد و مالی اسلامی: کاوشی در مسیر عدالت اجتماعی- اقتصادی؛ 2. ظهور اقتصاد دیجیتال اسلامی؛ 3. نقش مالی اجتماعی اسلامی در ریشه‌کنی فقر؛ 4. فناوری مالی اسلامی و موفقیت آن در مقابله با تأثیر همه‌گیری کووید -19 بر بنگاه‌های کوچک و متوسط؛ ۵. چارچوب اسلامی برای عدالت رفتاری و اجتماعی- اقتصادی؛ 6. بانکداری اسلامی در کشورهای غیراسلامی؛ 7. شاخص‌های شرعی و رفاه انسانی؛ 8. مروری بر بیمه اسلامی (تکافل)؛ 9. عوامل تعیین‌کننده عملکرد صنعت بانکداری اسلامی: آیا ارزش اقتصادی، اهمیت دارد؟؛ 10. تحلیلی از ریسک اعتباری در بانک‌های اسلامی مناطق آسه‌آن و شورای همکاری خلیج [فارس]؛ ۱۱. اثر میانجی[4] تصویر شرکت[5] نسبت به وفاداری بانک اسلامی: نقش دینداری، جمع‌گرایی، علائم بصری[6] و مسئولیت اجتماعی شرکتی (CSR)؛ 12. تفاوت‌های جنسیتی در گفتمان الکترونیکی شرکتی بانک‌های اسلامی در پاکستان؛ 13. ارزیابی معیارهای زیست محیطی، اجتماعی و حاکمیتی در شیوه‌های بانکی: مقایسه بانک های اسلامی و رایج در پاکستان؛ 14. مالی اسلامی و اقتصاد سایه[7]؛ 15. عملکرد صندوق متقابل: مطالعه موردی عربستان سعودی؛ 16. واکنش سخت صنعت بانکداری اسلامی به رویدادهای سیاسی، مالی و همه‌گیری؛ 17. تفاسیر مشارکت متناقص[8] در مالی اسلامی: دیدگاهی بین‌فرهنگی؛ 18. فرصت‌هایی برای توسعه خدمات مالی اسلامی جدید در بازارهای نوظهور؛ 19. قدرت مالی مبتنی بر ایمان: چگونه مالی اسلامی از دستیابی به اهداف توسعه پایدار حمایت می‌کند؛ 20. اظهارات پایانی.

نگارندگان کتاب، دکتر حسین محی‌الدین قادری، معاون رئیس هیئت حاکم دانشگاه منهاج لاهور[9] و استاد دانشکده اقتصاد و مالی این دانشگاه می‌باشد و دکتر ایشاق باهاتی، استاد مالی در دانشکده کسب و کار و اقتصاد دانشگاه دارالسلام برونئی است و بنیان‌گذاری برنامه مالی و بانکداری اسلامی در دانشگاه لا تروب[10]، استرالیا است.


[1] Hussain Mohi-ud-Din Qadri

[2] M. Ishaq Bhatti

[3] Fintech

[4] Mediating effect

[5] Corporate image

[6] Sight cue

[7] Shadow Economy

[8] Musharakah Mutanaqisah

[9] Minhaj University Lahore

[10] La Trobe University

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0