عنوان گروه خبري / بیمه‌های غیرزندگی . بیمه درمان . تنظیم‌گری و نظات بر بیمه .
اصلاحات در بیمه پزشكی عمومی چین
اداره روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه

نگارندگان: شین شین ما[1]

انتشارات: اشپرینگر (13 دسامبر 2022)

زبان اثر: انگلیسی

تعداد صفحات: 246 صفحه

شابک: 9811677922 978

کتاب حاضر به کاوش در اصلاحات بیمه پزشکی عمومی چین می‌پردازد و اثرات آن را از منظر مطالعات نهادی و تجربی مورد بررسی قرار می‌دهد. این کتاب برای مطالعه‌گر، شواهدی علمی برای درک تحول در بیمه پزشکی عمومی[2] و اثرات آن بر کاربرد خدمات درمانی، مخارج درمان پزشکی، تخصیص پرتفوی مالی[3] فردی و رفاه آنها ارائه می‌نماید. محتوای اصلی کتاب شامل دو بخش است. بخش اول به تحولات نهادی بیمه پزشکی عمومی می‌پردازد و اصلاحات بیمه پزشکی در مناطق روستایی و شهری چین و مشکلات اصلاحات بیمه پزشکی در این کشور را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. بخش دوم کتاب به اثرات اصلاحات بیمه پزشکی در چین براساس مطالعات تجربی مبتنی بر شواهد، تمرکز دارد و شامل مباحثی همچون عوامل مشارکت در بیمه پزشکی، طرح جدید پزشکی تعاونی روستایی[4] و اثرات آن بر کاربرد خدمات درمانی، بیمه پزشکی و اثرات آن بر مخارج نقدی[5]، مشارکت در بازار مالی پرخطر و رفاه در چین می‌شود.  این مطالعه، با استفاده از نظریات اقتصادی و روش‌های اقتصادسنجی و بکارگیری بسیاری از انواع داده‌های نظرسنجی نمونه در چین، شواهد علمی درباره این مباحث ارائه می‌نماید.

این کتاب برای خوانندگانی که علاقمند به مطالعات تجربی بروز و ژرف درباره سازوکارهای مشارکت در بیمه پزشکی و اثرات اصلاحات بیمه پزشکی عمومی بر رفتارهای افراد و خانوارها در چین، هستند، پیشنهاد می‌شود. مجلد حاضر برای ‌آن دسته از افرادی که به اقتصا، سیاست‌های تأمین اجتماعی و اندیشمندان این حوزه با پیش‌زمینه تحلیل اقتصادسنجی هستند، توصیه می‌گردد.

فصول کتاب حاضر عبارتند از:

مقدمه؛

تحولات نهادی در بیمه‌های پزشکی عمومی در چین؛

- اصلاحات بیمه پزشکی در مناطق روستایی چین

- اصلاحات بیمه پزشکی در مناطق شهری چین

- مباحث مربوط به اصلاحات پزشکی عمومی در چین

اثرات اصلاحات بیمه پزشکی عمومی در چین: شواهدی از مطالعات تجربی

- عوامل مشارکت ساکنین شهرها در بیمه پزشکی

- عوامل مشارکت در سامانه‌های بیمه پزشکی عمومی: مقایسه بین ساکنین روستاها و شهرها

- طرح تعاونی پزشکی روستایی و اثرات آن بر بکارگیری خدمات درمان و سلامت

- بیمه پزشکی و هزینه‌های نقدی درمان پزشکی

- بیمه‌های پزشکی و گزینه پرتفوی مالی

- بیمه‌های پزشکی عمومی و رفاه شخصی در مناطق روستایی چین

نگارنده کتاب، شین‌شین ما، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه هوسی[6] است. ایشان به عنوان ویراستار مجله ژاپنی اقتصاد تطبیقی[7]، مطالعات آسیایی[8] و مجله اقتصاد چین[9] است. پژوهش‌های کنونی وی بر اصلاحات سیاست تأمین اجتماعی و اثرات آن بر بازار نیروی کار، سالخوردگی جمعیت و مشارکت نیروی کار زن و سالخورده و نابرابری درآمد در چین و ژاپن می‌پردازد. مقالات وی در مجلات مهم و معتبر جهانی منتشر می‌شود.

[1] Xinxin Ma

[2] Public medical insurance